Eurest lämnar Ljungskile folkhögskola

Rigmor Öberg, tillförordnad VD för Kustkonferens. Foto: Felicia Johansson

Efter tre och ett halvt år tar Ljungskile folkhögskola över Kustkonferens igen. Hotellet, restaurangen och konferensdelen kommer återigen drivas av skolan.

Styrelsen för Ljungskile folkhögskola hade en diskussion för tre och ett halvt år sedan om att de ville särskilja skolans verksamhet från Kustkonferens. Det var efter detta som Eurest tog över verksamheten. Men nu väljer skolan att ta tillbaka verksamheten, och den 1 januari 2019 blir det verklighet.

– Utfallet blev inte riktigt vad man hade hoppats på. Ekonomin är också en anledning till att styrelsen inte längre vill ha en underleverantör, säger Rigmor Öberg, tillförordnade VD för Kustkonferens.

Beslutet om att ta tillbaka verksamheten har vuxit fram under en längre tid. Förhandlingen om överlämningen och övertagandet är ännu inte klart. Därför kan man ännu inte svara på hur denna förändring kommer utspela sig.

– Det jag kan säga just nu är att övertagandet är positivt för skolan, dels för att vi kommer kunna jobba mer över gränserna och man kan låna personal av varandra, säger Rigmor Öberg.

När det kommer till personal på Kustkonferens så följer man överlåtelseavtalet, som säger att man som anställd har möjligheten att stanna kvar eller välja att gå vidare.

– Vi hoppas på att det kommer vara samma personal efter övertagandet, säger Rigmor Öberg.

 

Felicia Johansson
Felicia.jl17@ljungskile.com

Dela