Bodde med sin mördare

Fem män i olika åldrar är misstänkta för försvinnandet och mordet på Magnus Natschki. Rättegången som hölls under fredagen framgick det att en av de åtalade hade en närmre koppling till målsägande.

Under onsdagen startade första förhöret med den åtalade 22-åringen, som ska ha mördat Magnus Natschki med en yxa. Dådet filmades och man fick se den unge mannen säga förlåt innan han utdelade ett flertal hugg mot huvudet på Natschki.

Sedan en tid tillbaka var 22-åringen inneboende hos Magnus Natschki i Göteborg. Han hävdar att kidnappningen skedde på morgonen då han var på väg till skolan och tre män trängde sig in i bostaden. Han uppger i rätten att han inte kände de misstänkta gärningsmännen sedan tidigare.

Under fredagens rättegång sa försvarsadvokat Björn Hurtig att 22-åringen följde med de tre åtalade männen efter att hot riktats mot honom och hans familj.
– Detta är en exceptionell händelse då min klient tidigare är ostraffad och aldrig har utövat våld mot någon innan eller mottagit våld. Detta är viktigt att ha i åtanke eftersom han har dödat en person som han var inneboende hos, säger Björn Hurtig.

Ida Flöjsbon
ida.jl17@edu.ljungskile.org

Felicia Johansson
felicia.jl17@edu.ljungskile.org

 

Dela