Fullspäckad höst på Ljungskile Bibliotek

Uddevalla kommun har idag släppt  höstens barnkulturprogram. Barnteater och workshop är några aktiviteterna som Ljungskile biblioteket arrangerar i höst.

Den 5 februari öppnade Ljungskile sitt nya bibliotek till allmänheten och till hösten arrangerar de olika barnföreställningar för alla olika åldrar.
– I våras började vi planera höstens aktivitet tillsammans med barnkultursamordnare, och utifrån det har vi bestämt att vi ska ha två föreställningar och en workshop, säger Andrea Haglund barnbibliotekarien på Ljungskile bibliotek.

Föreställningarna kommer att vara till för olika åldrar. ”AAOOII” är en föreställning för bebisar upp till 12 månader, och kommer att äga rum den 13 november.
Dessutom kommer det finnas sagostund som  Andra Haglund själv kommer att köra. Samt en workshop för lite äldre barn 6 till 12 år.
– V
arför ska man ha för föreställningar för bebisar kan man ibland undra. Men de blir så fascinerade över vad de ser, några sitter och klappar, andra stirrar. Deras agerande visar hur glada de är över att vara med om sådana föreställningar, säger hon.

Tidigare har biblioteket arrangerat några föreställningar, och det har alltid varit uppskattat enligt Andrea Haglund.
– Vi får inte så mycket tips från Ljungskilebor om barnföreställningar, men däremot så vill de att vi ska ha aktiviteter för vuxna, t.ex föreläsningar och liknande. Och vi försöker att jobba fram det, säger Andrea Haglund.  

Shireen Murad

Dela