Snippsnack med Johanna Svensson

Programledaren Johanna Svensson diskuterar kring vilka ord man kan använda för det kvinnliga könsorganet. Foto: Joakim Nilsson

 

      Lyssna på snippsnack

 

Skäggbiff, fuktig ängsmark, hallongrotta eller snippa. Det finns mycket man kan kalla ingången till pärleporten och du får kalla den precis vad du vill, så länge du inte kränker någon. Skötet ska vara din bästa vän, relationen till din kropp är den enda relationen du har livet ut. 

I angelägets snippspecial pratar vi mycket om mensen och problemen som uppstår i samband med mensen i Sverige och i världen. Vi hör bland annat Sanna Warnemyr som är en av grundarna till föreningen ”Allra käraste syskon” och vi får även höra Cecilia Chatterjee-Martinsen som är generalsekreterare i Water Aid, organisationen som arbetar med att hjälpa kvinnor från fattiga länder under deras menstruation.
Förutom massor av snippsnack så får vi  även lyssna på Gabriella Granbom som lider av endometrios, som är en sjukdom som bara kvinnor med livmoder kan få.

 

Johanna Svensson
johanna.jl16@edu.ljungskile.org

 

Dela