WEBB-TV: Presskonferens från Skarsjövallen

Under tisdagseftermiddagen kallade LSK till presskonferens på Skarsjövallen för att presentera nyheter kring klubben under nästkommande säsong. L-O Mattsson presenterades som klar för ännu en säsong som tränare, men också en ny spelare.

När klubbens ordförande Erland Holmdahl inledde presskonferensen hade han hela den nya ledarstaben, en spelare med förnyat kontrakt samt ett nytillskott i form av vänsterback intill sig.

– Så här bra har vi inte haft det på länge, sa han och syftade på tränaruppsättningen.

Därefter offentliggjordes det att L-O Mattsson, som tog över laget i september, fortsätter som tränare även nästa säsong. ”En trygg gammal kompis till klubben”, som Erland Holmdahl beskrev honom. L-O Mattsson har även handplockat sina tränarkollegor, som han beskriver som ”kanske de bästa i hela Västsverige”.

– Jag har fått ihop en del gamla vapendragare vilket glädjer mig enormt, sa han.

Förutom materialaren Tommy Svedin och fystränaren Johnny Drottz, som finns i klubben sedan innan, har LO Mattsson plockat in målvaktstränaren Anders Sundblad från FC Trollhättan. Hans assisterande tränare blir Lars Halma, tidigare akademiansvarig i Vänersborgs IF.

På spelarfronten presenterades vänsterbacken Anton Snibb, ny från Vänersborgs FK. En spelare som L-O Mattsson beskriver som ”En spelare med en väldigt fin vänsterfot som helst spelar på en kant som ytterback eller mittfältare”.

– Det har varit förvånansvärt mycket intresse kring mig, men LSK känns som det bästa valet. Laget delar mina ambitioner, att ta sig högre upp i serierna, sa han.

Också mittfältaren Linus Dahl, som förnyat sitt kontrakt, var på plats. Han har sedan L-O Mattsson tog över varit ordinarie bredvid Aleksandar Kitic. Han sa också att det inte var något att fundera på, och att han trivs bra i klubben.

– Fram till att L-O Mattsson tog över var jag inte ordinarie, och hade antagligen lämnat om inte han hade kommit. Det känns kul att höra att han vill satsa på mig, sa han.

I övrigt när det gäller spelartruppen tillkännagavs att målvakterna Zac Lubin, som dock gärna vill tillbaka, och Simon Forslund kommer att lämna. Den sistnämnde till en lokal konkurrent (rykten säger FC Trollhättan). Därför måste minst två målvakter in.

Aniekpedo Udo, som var inlånad från norska laget Viking Stavanger, är någon som L-O Mattsson gärna vill ha tillbaka.

– Då Viking åkte ur norska Eliteserien så är chanserna större att han kommer tillbaka, förklarade han.

Av spelarna i truppen är det hittills åtta som skrivit på för ännu en säsong:
Filip Karlin, Jonathan Gustafsson, Alexander Mellqvist, Aleksandar Kitic, redan nämnda Linus Dahl, Hampus Dahlqvist, Jakob Olsson samt skyttekungen Robin Strömberg. Även Roger Thompson ska ha sagt att han vill stanna.

Johan Lindahl
johan.jl16@edu.ljungskile.org

 

Dela