KD utmanar SD i debatt angående den kommunala politiken

Ikväll klockan 18:00 hålls politisk debatt i Uddevalla. Foto: Pixabay.com

Kristdemokraterna i Uddevalla har utmanat Sverigedemokraterna på en debatt. Samtalet kommer äga rum under onsdagskvällen, med tema kommunpolitik.

Magnus Jacobsson, Kristdemokrat och tidigare riksdagspolitiker, har länge betonat hur viktigt det är att bjuda in Sverigedemokraterna till samtal istället för att bojkotta dem. Därför har han bjudit in Sverigedemokraterna till en debatt som kommer hållas på gymnasieskolan Sinclair i Uddevalla. Under en timme kommer Magnus Jacobsson och SDs Martin Pettersson debattera. Därefter kommer det finnas möjlighet för åhörarna att prata med partierna vid egna montrar.

Att vilja debattera är inget nytt för Kristdemokraterna. För några år sedan bjöd de in Socialdemokraterna till samtal, men de tackade då nej. Men orsaken till debatten nu är inte det stundande valet.

– Det finns många skäl till att ta debatten, men ofta är det andra som bjuder in till samtal. Den här gången är det lite egenintresse också. Många säger att vi är lika SD men det är vi inte, och det vill vi visa.

Malin Söderberg
malin.jl16@edu.ljungskile.org

Dela