Klart med tävlande i Melodifestivalen

Förra årets Melodifestivalvinnare Robin Bengtsson. Foto: Andres Putting/Eurovision.tv

Under tisdagen presenterades vilka artister som kommer tävla i 2018 års upplaga av Melodifestivalen. Startfältet med sju artister i Göteborg är gott och blandat.

Melodifestivalen 2018 består bland annat av fyra deltävlingar, med en avslutande final i Friends Arena den 10 mars. En av deltävlingarna kommer att hållas i Göteborg, och under tisdagsförmiddagen presenterades de artister som kommer medverka – och vart.

En av de stora namnen som kommer uppträda i Göteborg är Jonas Gardell. Han kommer bland annat få möta Samir & Viktor, som varit med två gånger förut i Melodifestivalen. Några lokala artister kommer också medverka – förre Idol-vinnaren Liamoo från Göteborg, Mimi Werner från Borås och Ida Redig från Göteborg.

Malin Söderberg
malin.jl16@edu.ljungskile.org

Dela