Anrik Ljungskilebyggnad prisad

Gamla ICA prisad. Foto: Uddevalla kommun


När Uddevalla kommun beslutade om årets arkitekturpris samt byggnadsvårdspris, blev en Ljungskilebyggnad prisad.

“Att med varlig hand och förstå sig på fått exteriören av ‘Hörneboa’ att bestå och ta Helges affär mot en ny karriär.” Så lyder motiveringen till Uddevalla kommuns byggnadsvårdspris som i år gick till Skälläckeröd 1:19, mer känt som gamla ICA. Inom kort kommer lokalen att bli Ljungskiles nya bibliotek.

Byggnadsvårdspriset delas ut varje år tillsammans med ett arkitekturpris, något som i år gick till Facklan 1 i Uddevalla. Det är samhällsbyggnadsnämnden som delar ut priset till bästa ombyggda hus, “som är estetiskt tilltalande och ger en god helhetsverkan.” Båda priserna kommer delas ut på samhällsbyggnadsnämndens sammanträde den 14 december.

Malin Söderberg
malin.jl16@edu.ljungskile.org

Dela