Från triss till par i rektorer

Nya rektorn Nanna Nilsson tillträder någon gång under första kvartalet 2018. Foto: Privat

      Nanna Nilsson

I början av nästa år sker förändringar i Ljungskile folkhögskolas ledning. Skolan går då från tre rektorer till en duo. Två slutar, och en tillkommer. Ljungskile Nyheter har pratat med nya rektorn Nanna Nilsson, som även medverkade i gårdagens radioprogram Angeläget.
Det känns superkul, jag är jätteglad, säger hon.

Även om alla villkor ännu inte är på plats, står det åtminstone klart att Nanna Nilsson tillträder som en av två rektorer någon gång i början av 2018. Då bär flyttlasset av från Göteborg till Ljungskile.

– Det känns superkul, jag är jätteglad. Jag ser fram emot att flytta till Ljungskile och ta med mig mina hästar, säger hon.

Hon berättar också att hon har höga förväntningar på sin nya tjänst
– Jag tycker att det är en fantastisk skola, och jag hoppas att jag kan vara med och utveckla den och möta de behov som som finns, säger hon.

I nuläget har skolan tre rektorer, men i samband med Nanna Nilssons tillträde slutar Annika Falk och Magnus Klang som tillförordnade rektorer. Kvar blir Johannes Huss och Nanna Nilsson som formar en rektorsduo.

Hennes målsättning är att få samtliga instanser att fungera tillsammans.

– Största utmaningen är att få allt att sitta ihop som en helhet, det vill säga konferens, skola och boende för ensamkommande

Fram till att hon tillträder som rektor är hon verksamhetschef för ungdomsorganisationen KFUM i Göteborg, som även är en av huvudmännen för stiftelsen som driver skolan.

– Jag har tidigare också varit generalsekreterare för den ideella föreningen Emmaus Björkå, och sysslat med solidaritetsarbete och ledarskap inom den ideella sektorn, säger hon.

Johan Lindahl
johan.jl16@edu.ljungskile.org

Dela