Trots oviss framtid – Mattsson blickar framåt

LO Mattssons framtid på Skarsjövallen är än så länge oklar, men om han blir kvar har han det klart för sig vart laget behöver förstärka. Foto: Emma Liimatainen

LSK:s tränare LO Mattsson hade bara en handfull omgångar på sig att sätta sin prägel på laget, men är nöjd med säsongsavslutningen som till sist gav en sjundeplats.
Jag gillar verkligen hur spelarna har uppträtt de senaste matcherna, säger han.

Ljungskile SK hade under början av årets division 1-säsong stora problem med att få bollen i nät. Efter att LO Mattsson tog över i september lossnade dock målskyttet, och laget mäktade med hela 20 mål på de avslutande sju matcherna. Det är fler än de lyckades göra under de första 19 omgångarna.

De började säsongen bra, men sedan tog det stopp och de hade svårt att göra mål. När jag tog över hade vi först två mållösa matcher, men sedan släppte det och då spelade vi väldigt bra, säger LO Mattsson.

Istället har den stora svagheten under hösten varit försvaret. Trots det är han nöjd med lagets inställning under säsongsavslutningen, som avslutades under lördagen, med 2-2 hemma mot Mjällby.

– I försvaret hade vi många skador på viktiga spelare, och släppte in många mål, men jag gillar verkligen hur spelarna har uppträtt de sista matcherna. De har lyssnat bra, jobbat på och varit fokuserade på att få till en bra avslutning, säger han och kommenterar framtiden:

– Jag vet inte om jag ska vara kvar, så jag har inte hunnit tänka så mycket på nästa säsong. Men om jag blir kvar, så måste vi få till en bättre trupp. Vi har släppt in alldeles för mycket mål, så speciellt i försvaret måste vi förstärka, säger LO Mattsson.

Trots de positiva aspekterna är LO Mattssons framtid på Skarsjövallen oviss, och inget nytt kontrakt är klart ännu, men inför nästa säsong har han ändå hunnit titta på potentiella nyförvärv. Skyttekungen i division 3 – Alem Plakalo från IFK Åmål, målvakten Deni Kaksa och yttern Kristijan Nikolla, båda från division 2-klubben IK Gauthiod, har alla provtränat med LSK.

Ljungskiles inför säsongen nye anfallare Robin Strömberg visade sig bli en succé och kammade hem seriens skytteliga med hela 21 mål. Trots det, menar tränare Mattsson, är chanserna stora att han blir kvar ett år till.

– Ja, han har kontrakt med oss ett år till. Det kommer att bli dyrt för den som vill köpa loss honom, säger han självsäkert.

Johan Lindahl
johan.jl16@edu.ljungskile.org

Dela