Steget närmare självförsörjning

 

Dennis Lundin och Bambi Karlsson vid sitt torp.  Foto: Joakim Nilsson

      Lyssna på allt här!

Att ta steget ut från staden till landet är kanske inte det lättaste. Speciellt inte när det varken finns vatten eller el. Vi har pratat med ett par som trotsar den tanken genom försöka ta steget ut för att bli självförsörjande.

Dennis Lundin och Bambi Karlsson nu tagit steget ut och blivit torpmänniskor. Mycket har gjorts och mycket finns kvar att göra. Det första året handlade mest om att röja upp på tomten från de stora granarna som skymde solen för mycket.

Vi hade knappt några soltimmar här när granarna fortfarande stod uppe, säger Bambi Karlsson.

Det hela började med att paret sökte efter ett boende lite utanför samhället. De fann ett torp som låg ute på marknaden som legat ute väldigt länge. Anledningen till det var att det inte fanns någon el eller indraget vatten i torpet. Ett år senare känner de varken saknad för vatten eller el.

Det har mer eller mindre blivit en vardagsrutin. Det blir lite mer planering om man ska tvätta av sig eller åka in till stan som grisar, säger Dennis Lundin.

Nästa år ser dem fram emot att börja odla mer och ha fler djur än nu.

 

 

Joakim Nilsson
joakimn.jl16@edu.ljungskile.org

Dela