”Den dagen han dog förlät jag honom direkt”

Ayla Ljungqvist är 23 år, för tre år sedan förlorade hon sin pappa. Foto: Johanna Svensson.

      När jag fattade att det var min pappa som var död brast allt

 

När Ayla Ljungqvist var barn bodde hon i ett hus ute på landet tillsammans med sin familj. De hade en stor trädgård där hon tillbringade mycket tid med sin syster och pappa. Livet var härligt ute på landet, tills missbruket och döden kom ikapp pappa Joakim. 

När Joakim Ljungqvist inte tillbringade tid med sin familj så var han mycket i naturen och tog hand om sina djur. En dag blev han sjukskriven efter att ha brutit sitt ben, skadan var början på ett missbruk. Till slut orkade han inte leva med missbruket och för tre år sedan tog han sitt liv. Joakim blev 47 år gammal.

Tiden före 
hans bortgång hade familjen nästan ingen kontakt med honom.
– Jag var så arg, varför kunde han inte bara ta tag i sitt liv och finnas för sina barn, säger Ayla Ljungqvist om sin pappa.

Men när polisen knackade på familjens lägenhetsdörr och kom med dödsbudet, förlät Ayla honom direkt.
– När jag tänker på honom idag, tänker jag på hans leende och att han var en väldigt trevlig person som alltid fick mig att vara positiv. Nu lever jag för honom.

 

Johanna Svensson
johanna.jl16@edu.ljungskile.org

Dela