Guldkantat SM för Hälle IF

Meraf Bahta sprang hem två guld under helgens SM i friidrott. Sammanlagt blev det tre guld och ett brons för Ljungskileklubben Hälle IF. Foto: Hälle IF

Friidrotts-SM avgjordes under helgen i Helsingborg. Hälle IF från Ljungskile var på plats med en stark trupp. Efter en lyckad tävling reste föreningen hem med tre guld och ett brons.

På fredagen drog det svenska mästerskapet i friidrott igång och även då kom Hälle IF:s första medalj när Mustafa Mohamed sprang hem bronset på 10 000 meter. Men en vinst hade inneburit ett 25:e SM-guld och en delad förstaplacering som meste SM-guldmedaljör inom friidrott, tillsammans med spjutkastaren Eric Lemming. Ett rekord som Mustafa Mohammed alltså får fortsätta jaga.

Under lördagen kom dock föreningens första guldpeng. Det var landslagslöperskan Meraf Bahta som sprang snabbast i finalen på 1 500 meter. Inte så oväntat för löperskan som hamnade på nionde plats på samma distans under sommarens friidrotts-VM i London. Under söndagen bärgade Meraf Bahta även hem den ädlaste valören under 800-meters finalen. Det var hennes första SM-guld på båda distanserna.

Det blev även ett tredje guld för Ljungskileklubben. Linn Nilsson tog hem segern på 5 000 meter under söndagen, även detta guld ett första på distansen för henne. Ordförande och tränare i föreningen Christian Persson säger att klubben endast tagit tre guld under ett och samma SM två gånger tidigare och kallar utdelningen i stort sett maximal.
– Mustafa Mohammed kunde så klart försvarat sitt guld på 10 000 meter men vi är väldigt nöjda med helgen, säger han till Ljungskile Nyheter.

Hampus Eklund
hampus.jl16@edu.ljungskile.org

Dela