Besviken Clinton-anhängare i Uddevalla

Demokrat. Jeff Cabot röstade på Hillary Clinton och hissade den amerikanska flaggan på halv stång efter valförusten mot Donald J. Trump. Foto: Joacim Österstam och Yvonna Cabot

Före och efter. Jeff Cabot röstade på Hillary Clinton och hissade den amerikanska flaggan på halv stång efter valförusten mot Donald J. Trump. Foto: Joacim Österstam och Yvonne Cabot

Amerikanen Jeff Cabot, bosatt i Uddevalla, är besviken över Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet. Det är många förändringar och mycket som står på spel, menar han.

Den New Jersey-födde demokraten Jeff Cabot flyttade till Uddevalla med sin svenska fru för 27 år sedan. Han är medlem i den politiska föreningen “Democrats Abroad Western Sweden” och röstade på Hillary Clinton i presidentvalet. Han var segerviss inför valvakan och trodde att Hillary Clinton skulle vinna med ett par procentenheter. På onsdagsmorgonen är han nedstämd och menar att det var Donald Trumps vinst i vågmästarstaterna som avgjorde valet.

– Jag är besviken, säger Jeff Cabot per telefon. Det känns overkligt. Politikerföraktet var större än jag trodde. Och nu har han kongressen med sig också.

Jeff Cabot har en skolkompis som är journalist och skriver för Daily News i New York. Han skrev till Jeff Cabot och sade att han aldrig trodde att han skulle rösta på Hillary Clinton, men att han hoppades att hon skulle vinna.

– Vi lever i konstiga tider nu, skrev han till mig, säger Jeff Cabot. Du får be en bön, skrev jag tillbaka. Det har jag redan gjort, svarade kompisen från andra sidan Atlanten.

Jeff Cabot berättar att han gick och lade sig under valvakan i natt. Han fick en “sjunkande” känsla och huvudvärk när han såg att det började vända till Trumps fördel. Han vaknade i morse, satte på kaffet direkt och försökte smälta vad som hänt.

– Det är så många förändringar och så mycket som står på spel. Man vet inte vilken väg han ska ta. Den amerikanska flaggan kommer att hänga på halv stång här i Utby i dag.

Text: Joacim Österstam

joacim.jl15@edu.ljungskile.org

Dela