Zoran ser ljust på LSK:s framtid

Zoran Lukic tror att Ljungskile har en framtid i de högre divisionerna. Foto: Joacim Österstam

Zoran Lukic tror att Ljungskile har en framtid i de högre divisionerna. Foto: Joacim Österstam

I helgen stod det klart att Ljungskile SK lämnar Superettan efter flera år inom elitfotbollen. Men trots uttåget ser huvudtränaren Zoran Lukic positivt på klubbens framtid.

En stark slutspurt räckte inte för Ljungskile SK som efter en rad förlustfria matcher förlorade de två avslutande matcherna i Superettan, och nu får förbereda sig på spel i division ett nästa säsong. Om klubbens tränare Zoran Lukic blir kvar är fortfarande oklart.

– Jag känner väldigt stark tillit från både styrelsen och spelarna. Sedan är det en del saker som ska avkunnas innan vi kommer fram till ett beslut. Men den här veckan bör det bli klart så vi kan komma igång, säger Zoran Lukic.

– Klubbens optimism och framtidstro är för mig avgörande. Man vill etablera sig som elitlag och vara det största laget i regionen.

Laget före jaget

Trots att Zoran Lukic bara varit i Ljungskile i några månader har han redan fått starka känslor för klubben. Något som inte bara handlar om det fotbollsmässiga.

– Klubben har värderingar som överensstämmer med mina egna. Där det handlar om att sätta gruppen först, sätta LSK i centrum. Vi vill ha den typen av spelare som ger energi till gruppen och inte bara sig själv. Annars kommer det inte fungera.

– Gör du det ska LSK sedan se till att du blir bra. Att du får spela i allsvenskan.

Den före detta Djurgårdstränaren passar även på att dela ut en känga till många av landets fotbollsklubbar. Som han menar är för dåliga på att ställa krav.

– Jag tycker att vi i dag ofta är för mesiga och inte vågar ställa krav på spelaren. På en vanlig arbetsplats kan man inte bara utebli.

Krav eller ej. Nu väntar i alla fall spel i division ett för Ljungskile SK, som inte varit utanför någon av de två högsta divisionerna sedan 2004.

Varför gick det som det gjorde?

Jag tänker dagligen på saker man kanske borde ha gjort. Vi hade väldigt få försvarsspelare i truppen och många som var skadebenägna. Sedan fungerade inte målvaktsspelet, vilket gjorde försvaret osäkert.

Är det realistiskt att hoppas på uppflyttning direkt?

Ja det är det. Men vi väntar med målsättningar till nästa år, om jag blir kvar. Men då gäller det också att vi är ärliga. Vi kommer aldrig lova något vi inte kan hålla.

Niklas Svensson

Dela