Webb-tv: Fler turister besöker Bohuslän

Livskvalité. Kjell och Ewa Åhman njuter av solen på Lyckornas Camping i Ljungskile.

Livskvalité. Kjell och Ewa Åhman njuter av solen på Lyckornas Camping i Ljungskile. Foto: Joacim Österstam

Antalet turister som övernattar i Västsverige ökar. Det visar siffror som Tillväxtverket och Statistiska Centralbyrån (SCB) har tagit fram. I Bohuslän har det ökat stadigt sedan 2011, även om den här sommaren inte visat lika starka resultat som fjolåret. På Lyckornas Camping kan man hyra plats för både husbil och husvagn och det finns även stugor med havsutsikt.

Även om stora delar av campingen idag står tom finns det fortfarande några soldyrkare som njuter av den sista sensommar solen. Vid en Chevrolethusbil sitter Ewa och Kjell Åhman tillsammans med ett par vänner.
  – Det är så fint här. Vi älskar att komma hit, säger Ewa Åhman.

Den 15 september stänger campingen och det betyder att turisterna får åka hem.
  – Det är såklart lite trist, men vi har kommit hit flera år i rad så vi kommer tillbaka snart igen. 

Dela