Webb-tv: Bidragstips till Uddevallaföreningar

IMG_1133

Välbesökt. Flera föreningsmänniskor besökte Folkets hus i Uddevalla för att delta i samtal och få information under onsdagen. Foto: Jakob Adolfsson

Under onsdagen gick Pratbar av stapeln, ett initiativ från Kultur i Väst och Uddevalla kommun. Tanken var att främja samarbetet mellan ortens föreningar, arrangörer och diverse bidragsgivare. Man ville också informera om hur man går tillväga när man söker bidrag till olika arrangemang.

– Vi har sett en informationsbrist hos de lokala föreningarna om hur man gör när man söker pengar, och vill därför flytta ut kontoret och komma närmare föreningarna, säger Helen Liljedal, arrangörskonsulent på Kultur i Väst.

Från kommunens håll menar man att vinningen i projektet är stor.
– Vi hoppas att något helt unikt projekt dyker upp. Vi har allt att vinna på det här, eftersom vi eftersträvar ett rikt kulturliv i Uddevalla. Till exempel ska vi bjuda in alla kommunens föreningar att delta i ett gemensamt nationaldagsfirande, säger Ulrika Wallin, enhetschef på Kulturavdelningen på Uddevalla kommun.

Hoppas på nya möjligheter

Morgan Ohlsson, boende i Ljungskile, är ordförande för föreningen Hvidfeldt i Uddevalla – en paraplyorganisation för fyra mindre musikföreningar i trakten. Han var en av de hoppfulla besökarna på onsdagens Pratbar.
– Vår förening sköter bland annat om Bastionen i Uddevalla. Vi förser den med möbler och håller den fin. Tidigare har vi fått pengar för bland annat en ny musikanläggning, och det är bra att hålla ögonen öppna om man har missat något. Vi har som alla föreningar en knagglig ekonomi.


Nadia Tahir

nadia.jl15@edu.ljungskile.org

Jakob Adolfsson
jakob.jl15@edu.ljungskile.org

Dela