Förlust för tappert kämpande Ljungskile

14137822_10153902445805678_656275676_n

LSK åkte på ännu en tung förlust i Superettan när laget föll hemma mot topplaget AFC United. Zoran Lukics mannar stod för en stark insats och var bara minuter från att ta en livsviktig poäng i botten av Superettan. 

Ett vilt kämpande LSK stod upp bra mot fjärde placerade AFC United från Stockholm. Bortalaget tog visserligen ledningen redan efter 20 minuters spel genom Omar Eddhari. Anfallaren gjorde bort två LSK-spelare innan han sköt in bollen i bortre helt otagbart för målvakten August Strömberg.

Bortalaget höll i taktpinnen i den första halvtimman utan att riktigt skapa några jättechanser. Mitt i AFC:s press kunde LSK kvittera något turligt på frispark genom backen Egzon Binaku. Målet gav hemmalaget energi och spelet jämnades ut något i slutet på första halvlek.

LSK spelade med ett helt nytt självförtroende i andra halvlek och anförda av lagets bästa spelare Ahmed El Amrani, skapade man ett flertal farliga målchanser. Lagets spjutspets Tim Nilsen hade till skillnad från El Amrani en tung kväll på Uddevalla Arena. Anfallaren fick ett flertal lägen att skjuta LSK till säkrare mark i tabellen men det ville sig inte riktigt för Nilsen.

Avgörandet kom sent

Matchen kom istället att avgöras sent till gästernas fördel. På ett inspel i den 89 minuten kunde AFC:s Omar Eddhari pricka in 2-1 och göra sitt andra mål för kvällen.

– Vi tappar tyvärr organisationen sista 20 minuterna. Samtidigt borde vi gjort mål på våra chanser, sade lagets nya tränare Zoran Lukic på presskonferensen efter matchen.

Trots den blytunga förlusten stod hemmalaget för en stark insats och att det skiljde 25 poäng lagen emellan syntes inte. Ahmed El Amrani skapade mycket från sin kant och han tror att laget har vad som krävs för att hålla sig kvar i Superettan.

– Just nu är vi besvikna och arga men i morgon är det nytt fokus inför matchen mot Ängelholm. Annars var det mycket som satt i dag, jag fick en god känsla, sade El Amrani efter matchen.

LSK har nu totalt tolv förluster i årets Superetta, och än så länge har Zoran Lukic inte lyckats få klubben att vinna några matcher.

Förlusten innebär att LSK är fortsatt sist i Superettan med 15 poäng.

 

 

Dela