Alfred Jansson

Inte bara spenat i stan för stadsodlarna

Olof Söderén och Anna Rökaues var på bokmässan för att bara om boken Spenat i stan. Foto: Alfred Jansson

      Spenat i stan

Stadsodlarna Olof Söderén och Anna Rökaues har nyligen flyttat till Göteborg från Stockholm. Ny stad, men inte nya rutiner. Odling och en hög självförsörjande grad står fortfarande högst på listan.

Samboparet var på Bokmässan i samband med att deras bok ”Spenat i stan” har släppts. Men i deras lägenhet och på deras odlingslott strax utanför Göteborg så växer det mycket mer än bara spenat. Boken är fylld med deras tips och tricks på hur man blir en mästare på stadsodling.
–Jag hoppas att man tar med sig att stadsodling kan vara mycket mer än pallkragar och påsjord, säger Anna Rökaues.

Alfred Jansson
alfred.jl17@edu.ljungskile.org

”Talet om praxis är vida överdrivet”

Magnus Jacobsson riksdagsledamot (KD), Tredje vice talman Kerstin Lundgren (C), andre vice talman Lotta Johnsson Fornarve (V), talman Andreas Norlén (M) och förste vice talman Åsa Lindestam (S). Foto: Anders Löwdin/Sveriges riksdag. Redigerat: Alfred Jansson

      \"Talet om praxis är vida övderdrivet\"

Praxis rådde inte när den nya talmannen skulle utses. Magnus Jacobsson riksdagsledamot (KD) tycker däremot att praxis-diskussionen är överdriven.

I måndags valdes Andreas Norlén (M) till ny talman i riksdagen . I vanliga fall brukar talmannen komma från det största partiet som i detta fallet är Socialdemokraterna, men inte i år.
– Det snackas mycket om praxis men det finns egentligen ingen praxis, säger Magnus Jacobsson.

Läs om statsministeromröstningen här:
http://www.ljungskilenyheter.se/?p=12956

Alfred Jansson
alfred.jl17@edu.ljungskile.org

 

Stefan Lövfen bortröstad av riksdagen

Statsminister Stefan Löfven har inte förtroende nog för att sitta kvar som statsminister. Foto: Socialdemokraterna

Statsministeromröstningen har avslutats och en majoritet röstade för att Stefan Löfven inte ska sitta kvar som statsminister. Nu inleds arbetet av talmannen som ska ge förslag på en ny statsminister.

Idag hölls statsministeromröstningen där riksdagen avgjorde om Stefan Löfven hade förtroende nog för att sitta kvar som statsminister. 204 röster emot och 142 ledamöter för innebar en klar majoritet för att Stefan Löfven inte längre ska vara statsminister.

På torsdag inleder talman Andreas Norlén de talmansrundor som innebär att han för samtal med företrädare för riksdagens partigrupper.
– Jag ska nu inleda mitt arbete för att kunna lägga fram ett förslag till statsminister inför riksdagen. Den första åtgärden blir att kalla samtliga partiers företrädare till samtal, säger talman Andreas Norlén.

Alfred Jansson
alfred.jl17@edu.ljungskile.org