Joakim Nilsson

”Perra” rodde hem ett VM-guld

Breda guldleenden. Foto: Privat.

      Perra: Man är superglad

Ljungskileläraren har blivit världsmästare. I söndags tog Uddevallabon Per-Erik ”Perra” Andersson veteran-VM-guld i mixrodd, tillsammans med Lene Ivarsson.

Roddtävlingen hölls under förra veckan i Bled i Slovenien. Söndagen var tävlingens sista dag. Sammanlagt blev det elva svenska guld. Två av dem som tog hem ett veteran VM-guld var Per-Erik ”Perra” Andersson och Lene Ivarsson. Sammanlagt blev det elva guldmedaljer för Sverige.

Ljungskile Nyheter träffar Uddevallabon Per-Erik ”Perra”Andersson på hans arbetsplats Ljungskile folkhögskola. Han säger att det känns overkligt att vinna ett VM-guld.
– Man är superglad och vi sa det när vi stod på bryggan och tog emot guldet att det här har vi kämpat för.

 

Joakim Nilsson
Joakimn.jl16@edu.ljungskile.org

Midsommarfirande S-politiker hade kokain i snusdosan

0,14 gram kokain hade politikern i en snusdosa. Foto: Joakim Nilsson

Det var under midsommarnatten på en camping i Bohuslän som en S-politiker ertappades med att ha kokain i snusdosan.

Politikern hade omhändertagits för fylleri och i samband med detta så fann man kokain i snusdosan.
– Som människa kan man fela. Det var midsommar. Vi är människor och kan göra fel tänker jag, säger politikern till GT, som var först med att skriva om händelsen.

I stället för att väcka åtal har politikern fått ett strafföreläggande om olaga narkotikainnehav, då detta ses som ett mindre allvarligt brott.

Några veckor efter händelsen avsade sig den socialdemokratiska politikern alla sina kommunala uppdrag. Formellt har begäran inte gått igenom och han menar att han detta inte har någon koppling till kokaininnehavet.

Politikern erkänner brottet, men hävdar att han förvarade narkotika åt en vän. Mängden kokain kunde mätas upp till 0,14 gram enligt en analys av Nationellt forensiskt centrum.

 


Joakim Nilsson
joakim.jl16@edu.ljungskile.org