Ayar Alarcon Klein

Radio: Resespecial med Angeläget

Någonsin funderat på att bara släppa allt? Säga upp dig från jobbet, sälja lägenheten och allt som finns i den, för att sedan packa ihop resterna i en ryggsäck och flyga iväg ut i den vida världen. I dagens Angeläget är resor på tapeten och vi pratar bland annat med Patrik som lämnat Sverige för att resa resten av livet. Hör även Ida och Nellie som ska praktisera i Bolivia. Det, och mycket mer hör du i i spelaren nedan. Häng med!

      Angeläget resespecial

 

Ayar Alarcón
ayar.jl15@edu.ljungskile.org

 

 

Radio: Osäker framtid kring nytt integrationsprojekt i Angered

fullsizerender

NATURARE. Jenny Persson är utbildad trädgårdsingenjör och har även arbetat i Afrika med bredda människors kunnande inom jordbruk och odling. Foto: Ayar Alarcón

      Integrationsprojektet Green City Farmers

Green City FarmersSå heter det nya integrationsprojektet som drog igång i somras i Angered. Projektet går ut på att utbilda utlandsfödda inom jordbruk så att de kan bli mer attraktiva på arbetsmarknaden. I mitten på december är kursen slut och därefter ska man besluta om det blir en fortsättning eller inte.

– Vi som jobbat med det här projektet måste först göra en uppföljningsrapport av arbetet sedan kan vi ta beslut. Men jag ser ett behov av att ha utbildningar i områden som Angered, säger Jan Anderson, initiativtagare och projektledare för Green City Farmers.

Tillsammans med bland andra Göteborg Stad och arbetsmarknadsenheten i Angered startade Jan Anderson, som även har hand om utbildningar på Strömma Naturbruksskola, projektet som drog igång den 20 juni i år. Med hjälp av arbetsmarknadsenheten fick man tag på människor som man från början trodde hade ett intresse för jordbruk. Intresset för ämnet var dock svalt men i undervisningen får deltagarna även lära sig svenska och där fanns av naturliga skäl ett större engagemang.

Jenny Persson är utbildad trädgårdsingenjör och jobbar som lärare i projektet. Hon berättar att arbetet i sig är roligt men att det finns utmaningar och saker som bör förändras om Green City Farmers ska ha en framtid.

– Att vårt klassrum ligger i källaren är kanske inte så bra eftersom det lätt samlas damm och blir smutsigt. Men det viktigaste är ändå att det finns ett intresse för det vi lär ut. Vi måste ha in folk som faktiskt är intresserade av jordbruk.

 

I reportaget om Green City Farmers får vi bland annat höra läraren Jenny Persson men även en av deltagarna.

 

Reportaget är gjort av Ayar Alarcón.

 

Ayar Alarcón
Ayar.jl15@edu.ljungskile.org

 

Radio: Klart med teaterskoj för Ljungskilebarnen

Andréa Haglund är bibliotekarie på Ljungskile bibliotek. Hon hoppas på bra uppslutning bland både vuxna och barn.

Förväntansfull. Andréa Haglund är bibliotekarie på Ljungskile bibliotek. Hon hoppas på bra uppslutning bland både vuxna och barn.

      Andréa Haglund

Uddevalla kommuns årliga barnkulturprogram bjuder i höst på en rad intressanta aktiviteter. I Ljungskile bibliotek kommer en rad olika teateruppsättningar visas för barn mellan 2-12 år. 

Andréa Haglund, barn- och ungdomsbibliotekarie på Ljungskile bibliotek, ser med förväntan fram emot hösten.

– Vi kommer att ha en bebisteater och det är jättemysigt. Det är rätt fascinerande att även de allra minsta kan uppskatta teater, berättar Andréa Haglund för Ljungskile Nyheter.

Hela intervjun med Andréa Haglund hör du i spelaren längst upp på sidan.

Ayar Alarcón
ayar.jl15@edu.ljungskile.org

Jonathan Larsson
jonathan.jl15@edu.ljungskile.org

Förlust för tappert kämpande Ljungskile

14137822_10153902445805678_656275676_n

LSK åkte på ännu en tung förlust i Superettan när laget föll hemma mot topplaget AFC United. Zoran Lukics mannar stod för en stark insats och var bara minuter från att ta en livsviktig poäng i botten av Superettan. 

Ett vilt kämpande LSK stod upp bra mot fjärde placerade AFC United från Stockholm. Bortalaget tog visserligen ledningen redan efter 20 minuters spel genom Omar Eddhari. Anfallaren gjorde bort två LSK-spelare innan han sköt in bollen i bortre helt otagbart för målvakten August Strömberg.

Bortalaget höll i taktpinnen i den första halvtimman utan att riktigt skapa några jättechanser. Mitt i AFC:s press kunde LSK kvittera något turligt på frispark genom backen Egzon Binaku. Målet gav hemmalaget energi och spelet jämnades ut något i slutet på första halvlek.

LSK spelade med ett helt nytt självförtroende i andra halvlek och anförda av lagets bästa spelare Ahmed El Amrani, skapade man ett flertal farliga målchanser. Lagets spjutspets Tim Nilsen hade till skillnad från El Amrani en tung kväll på Uddevalla Arena. Anfallaren fick ett flertal lägen att skjuta LSK till säkrare mark i tabellen men det ville sig inte riktigt för Nilsen.

Avgörandet kom sent

Matchen kom istället att avgöras sent till gästernas fördel. På ett inspel i den 89 minuten kunde AFC:s Omar Eddhari pricka in 2-1 och göra sitt andra mål för kvällen.

– Vi tappar tyvärr organisationen sista 20 minuterna. Samtidigt borde vi gjort mål på våra chanser, sade lagets nya tränare Zoran Lukic på presskonferensen efter matchen.

Trots den blytunga förlusten stod hemmalaget för en stark insats och att det skiljde 25 poäng lagen emellan syntes inte. Ahmed El Amrani skapade mycket från sin kant och han tror att laget har vad som krävs för att hålla sig kvar i Superettan.

– Just nu är vi besvikna och arga men i morgon är det nytt fokus inför matchen mot Ängelholm. Annars var det mycket som satt i dag, jag fick en god känsla, sade El Amrani efter matchen.

LSK har nu totalt tolv förluster i årets Superetta, och än så länge har Zoran Lukic inte lyckats få klubben att vinna några matcher.

Förlusten innebär att LSK är fortsatt sist i Superettan med 15 poäng.