Victor Pettersson

Hamnen fick kungligt besök

Deltagare från 100-års jubileet. Foto: Victor Pettersson

Kung Carl XVI Gustaf besökte Uddevalla hamn under onsdagen.
På träffen med företrädare för hamnen diskuterades järnvägens betydelse för hamntransporterna.


Föredraget hölls av Uddevallas kommundirektör Peter Larsson som berättade med stolthet om hur de ser på framtiden för hamnen.
– Jag hoppas jag har sänt med att hamnen är en del av vår historia och vår framtid, säger Peter Larsson kommundirektör i Uddevalla.

Victor Pettersson
victorp.jl18@edu.ljungskile.org

Tågtrafiken rullar igen

Foto: Tomas Harrisson

Tidigare under morgonen har det varit stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Uddevalla, detta på grund av en olycka i Stenungsund.
Västtrafik meddelar via sin presstjänst nu att stoppet är hävt, och att trafiken rullar igen.
Resenärer uppmanas dock fortfarande att söka sin resa via reseplaneraren.

Victor Pettersson
victorp.jl18@edu.ljungskile.org

Handgranat vid skola i Trollhättan

En handgranat har påträffats utanför en skola i Skogshöjden i Trollhättan.

Ett larm om ett misstänkt farligt föremål i en bil kom in till polisen vid 06:30-tiden. Enligt polisen rör det sig om en handgranat och nationella bombskyddet är på plats.

Högstadieelever på en skola i närheten har fått evakueras till en annan del av skolan.

Föremålet är säkrat, och polisen uppger att vidare undersökning får visa om handgranaten är skarpladdad eller inte. Ingen person är i nuläget misstänkt, eller gripen.

Victor Pettersson
victorp.jl18@edu.ljungskile.org


Högsäsong för båtmotorstölder

Ljungskile Båtklubbs ordförande Alf Gillberg Foto: Victor Pettersson

Ljungskile Nyheter har kollat runt hur det ser ut i och utanför Ljungskile.  Hittills i år har det anmälts fem stölder av båtmotorer, enligt polisen. 
Kriminalinspektör Thomas Andersson är ansvarig för båtsamverkan väst. Han berättar att antalet stölder har ökat på Backamo där båtar står på vinterförvaring. Vi har även pratat med Alf Gillberg, ordförande i Ljungskile Båtklubb. Han ger ett tips till andra båtägare som vill jobba stöldförebyggande.

– Jo, visst det finns viktiga knep vintertid kan jag tycka, som jag själv praktiserar när det gäller utombordaren.  Jag tar av propellern och kåpan och täcker den väl. Jag täcker även hela båten också, då minskar stöldbenägenheten, säger Alf Gillberg.

Victor Pettersson
victorp.jl18@edu.ljungskile.org

Dags för årets första podd

Programledare är Linnéa Cart-Lamy.

Ljungskile Nyheter är igång igen. Detta innebär att under de kommande redaktionsveckorna kommer vi att publicera en nyhetspodcast. Under fredagens första avsnitt så pratar vi om hur Greta Thunberg – effekten påverkar New York, där vi har pratat med Matilda Alsén, boende i New York sedan drygt tio år tillbaka.
Du får också höra om förändringar nere vid ICA parkeringen. Detta och mycket mer, kommer ni att få höra i podden som idag presenteras av Linnéa Cart-Lamy.

Victor Pettersson
victorp.jl18@edu.ljungskile.org