Amanda Alwan

Linnéaskolan växer – moduler på plats

Ola Bjurman projektledare för bygget. Bild: Amanda Alwan

Modul efter modul transporterades på onsdagen utanför Linnéaskolan i Ljungskile. Hittills har 5 moduler transporterats och det rör sig om totalt 24 moduler som ska sättas ihop till en byggnad. 

På onsdagsmorgonen rullade lastbilarna in. En lyftkran stod beredd att lyfta och placera ut modulerna. Tidigare har det varit tal om 22 moduler men Ola Bjurman som är projektledare för bygget på Linnéaskolan förklarar att det handlar om fler.

– Eftersom det är ett trapphus också blir det totalt 24 moduler, säger han.

Modulerna är en tillfällig lösning för lokalbristen som finns på Linnéaskolan, detta har Ljungskile Nyheter tidigare skrivit om. Men det är först senare i vinter som eleverna kan börja använda lokalerna.

– Tanken är att det ska vara inflyttningsklart i början av december, säger Ola Bjurman.

Hittills har det inte uppstått några problem med att transportera modulerna till Linnéaskolan. Och eftersom det är breda och tunga transporter som åker igenom ett villaområde men också utanför skolan, används det en följebil och flaggvakter. Detta för att göra transporten säker och undvika personskador eller materiella skador.

– Det är besvärligare än vanligt. Dels för att det är branta backar där det bor folk som kör ut o in och dels att det är nära en skola. Man får vara ytterst försiktig när barn korsar vägen över allt. Men vi är vana att arbeta under sådana omständigheter, säger Ola Bjurman.

Amanda Alwan
amanda.jl18@edu.ljungskile.org

Modul på hjul till Linnéaskolan

Modulbyggnad ska lösa lokalbristen på Linnéaskolan. Bild: Amanda Alwan

Nu är Linnéaskolans moduler på väg. Med start på onsdag nästa vecka ska de transporteras, placeras och färdigställas utanför skolan. Det är sammanlagt 22 moduler som kommer att sättas ihop till en byggnad.

Kommunen har hyr modulerna av företaget PCS och de ska fungera som en tillfällig lösning för att lösa skolans behov av lokaler. Byggnaden kommer att innehålla två laborationssalar på bottenvåningen, vilket skolan inte har haft innan, och tre vanliga klassrum på övervåningen.

Ljungskile Nyheter har tidigare pratat om lokalbristen med Anna Jonsson, rektor på Linnéaskolan.

–  Vi använder alla klassrum som vi har och vi blir fler och fler elever och behöver mer utrymme, säger hon.

Amanda Alwan
Amanda.jl18@edu.ljungskile.org

Veckans tidning ute nu

Tidningen är ute men redaktionen vilar aldrig. Bild: Alexander Gustafsson

Klicka här för att läsa Ljungskile Nyheters tidning på webben.

Du får läsa om båtmotorstölder, en matsatsning för att få skolelever att slänga mindre mat, hummerpremiären som är i antågande, regeringens förslag till hur höstbudgeten ska avhandlas, samt mycket mer. God läsning!

Ljungskile Nyheter
ln@ljungskile.org

Garagebrand på Lyckorna – sex bilar totalförstörda

Sex bilar totalförstördes i en brand i Ljungskile. Bild: Linnéa Cart-Lamy

Tidigt imorse brann det i en garagelänga nära golfbanorna på Lyckorna i Ljungskile.  Sex av tio garage har brunnit ner. Just nu har polisen spärrat av för teknisk undersökning.

Vid 05-tiden på fredagsmorgonen fick räddningstjänsten larmet om branden i Ljungskile. I nuläget vet man inte vad som har orsakat branden. Polisen har spärrat av och inlett en teknisk undersökning. Inga personer är skadade. Sex bilar är totalförstörda.

– Det är mycket värden som har gått till spillo, säger Peter Adlersson presstalesperson på polisregionen Väst.

Torbjörn Bengtsson, förvaltare för Ljungskilehem, är på brandplatsen och har pratat med de berörda hyresgästerna som fått sina bilar förstörda. 

– I det här läget är det viktiga att vi håller våra hyresgäster lugna och berättar vad som händer, säger han och fortsätter:

– Jag har pratat med hyresgästerna här och det är klart att alla är ju chockade av en sådan här sak.

Amanda Alwan
Amanda.jl18@edu.ljungskile

Linnéa Cart-Lamy
linnea.jl18@edu.ljungskile.org

Fortfarande tomt i stationshuset

Stationshuset har fått en fönsterruta krossad och graffiti klotter på fasaden. Bild: Frida Andersson.

Stationshuset i Ljungskile gapar fortfarande tomt efter att sportbutiken stängde för snart ett år sedan. Det är oklart vad byggnaden kommer att erbjuda för typ av verksamhet. Men idéer och förslag diskuteras, berättar fastighetsägaren.

Stationshuset som ligger mitt i centrala Ljungskile står fortfarande tomt. Senast igår blev en fönsterruta sönderslagen och klotter finns på byggnadens fasad.

Ljungskile Nyheter tog kontakt med fastighetsägaren för att få veta vad som händer med huset.

– Inget är bestämt än, säger fastighetsägaren.

Ett större reparationsarbete pågår just nu. Det handlar om ett stambyte där gamla avloppsrör byts ut. Enligt ägaren finns det eventuella planer på en ombyggnation på huset. 

– Vi diskuterar om vi ska totalrenovera byggnaden eller renovera den lite, vi har inte riktigt bestämt vad vi ska göra, säger han. 

Amanda Alwan
amanda.jl18@edu.ljungskile.org

Ljungskilebo mitt i protesterna i Hongkong

Cornelia Rohlsson i Hongkong. Bild: Privat

Tidigare Ljungskilebon Cornelia Rohlsson flyttade för en vecka sen till Hongkong för att studera och befinner sig idag mitt bland demonstrationerna.

Det har gått drygt tre månader sedan demonstrationerna i Hongkong utlöstes. Det var efter ett lagförslag om att misstänkta brottslingar kan utlämnas till Fastlandskina. I onsdags drogs förslaget tillbaka av Hongkongs högsta ledare Carrie Lam,

— Självklart kan det bli att de fortsätter demonstrera ännu mer för att de får respons för det eller så lugnar det sig, säger Cornelia Rohlsson

Klotter på väggar i Hongkong. Bild: Privat

Amanda Alwan
amanda.jl18@edu.ljungskile.org

Sammanhållning, trygghet och utbud viktigt i Ljungskile

Under onsdagen genomfördes tipsardagen med Ljungskile Nyheter. Foto: Frida Andersson

Under onsdagen var Ljungskile Nyheter i centrum för att fånga upp vad som är viktigt för de boende i Ljungskile

– Det är ett väldigt mysigt samhälle med mycket kärlek. Jag tror att vi har väldigt fin gemenskap här, säger Jessika Ericsson.

Amanda Alwan
amanda.jl18@edu.ljungskile.org